DnB-direktør skifter beite og inntar nettet

Konserndirektør Eskil Vogt forlater DnB til fordel internettbransjen.

Konserndirektør Eskil Vogt forlater DnB til fordel internettbransjen.

Det norske internettkonsernet Itera AS har ansatt Vogt for å ta seg av utviklingen av selskapets satsing på investeringer i den digitale økonomien. Itera er et av de mer ekspansive internettselskapene på det norske markedet.

Den tidligere konserndirektøren har hatt ansvaret for storkundeområdet i banken og skal bygge opp venturevirksomheten i nettkonsulentselskapet. Samtidig skal han ha en sentral rolle i utviklingen av konsernet, skriver Itera i en pressemelding.

- Vi er nå et konsern med rundt 360 ansatte, og er på vei mot en ledende posisjon i Norden. Med vårt ventureopplegg på luften, er vi i dag et moderne og fremtidsrettet kunnskapskonsern, mener Erik Øren som er styreleder i selskapet.

Itera var også et av de mange internettselskapene som har vært svært aktiv på "fusjonsmarkedet" de siste månedene.

Den 10. desember 1999 kom meldingen om at Itera slo sine pjalter sammen med Objectware, et selskap som baserer sin forretningsvirksomhet på komponentbasert teknologi. Den tredje norske fusjonspartneren i konsernet var PR-byrået Gazette.

Ti dager etter kom meldingen om at selskapet hadde kjøpt opp to selskaper på det danske markedet, fire dager før julaften. 3Enigheden og Snabel&Co som kombinerer design, teknologi og kommunikasjon.

På nyåret snappet konsernet også opp 1000&1 Digitale Eventyr og Cicero Informasjon.

I tillegg til ansettelsen av Eskil Vogt har Itera sikret seg sterkere på investeringssiden gjennom et tett samarbeid med Venture Partners. Partner Bjørn Stray har sittet i styret i Itera og vil, for å unngå habilitetskonflikter, fratre sitt styreverv i internettselskapet i mars i år.

Til toppen