AVTALER & KONTRAKTER

DNB flytter mer til India

– Vi er svært godt fornøyd, sier bankgiganten.

DNB, med IT-direktør Liv Fiksdal i spissen, er så fornøyd med TCS at de får mer oppgaver fra storbanken.
DNB, med IT-direktør Liv Fiksdal i spissen, er så fornøyd med TCS at de får mer oppgaver fra storbanken. Bilde: DNB
3. des. 2013 - 09:50

DNB har gjort store endringer på IT-siden det siste året. Forrige uke ble det kjent at Evry tapte kontrakten om å drifte bankens IT-løsninger til indiske HCL. DNB har også flyttet store deler av applikasjonsutvikling- og vedlikehold til indiske Tata Consultancy Services (TCS), som har blitt en av hovedleverandørene til banken.

Tirsdag ble en rekke ansatte i DNB informert om at TCS vil få mer oppgaver fra banken. Denne gangen er det utvikling- og forvaltning av programmer og applikasjoner knyttet til bank, kort og betalingsformidling.

Selv om DNB vil besitte nøkkelkompetanse på disse områdene intern, men selve systemutviklingen vil skje i samarbeid med TCS, får digi.no vite.

Dette vil berøre mellom 30 og 40 ansatte og fast tilknyttede konsulenter.

– Vi er opptatt av at de ansatte som berøres av omstillingsprosessen som kommer som følge av outsoursingen, skal ivaretas på en skikkelig måte. TCS er et seriøst, globalt selskap med virksomhet i Norge. De som får tilbud om å bytte arbeidsgiver vil få jobbe i Norge, og de får beholde eksisterende lønns- og arbeidsvilkår, sier Liv Fiksdal til digi.no. Hun leder IT-arbeidet i DNB og har tittelen konserndirektør for IT og operasjoner.

– I god DNB-tradisjon vil vi søke å løse dette uten oppsigelser. Vi forventer at noen vil gå over til TCS, mens andre vil forsøke å få andre jobber i DNB eller andre steder, forteller Fiksdal.

Det skinner igjennom at DNB så langt er meget godt fornøyd med samarbeidet de har med TCS.

– Vi er svært godt fornøyd med samarbeidet og ser at feilene rettes raskere og antall feil som ikke løses, restanser, har sunket betydelig, sier Fiksdal.

DNB har det siste året gjort kraftig om på sitt IT-regime. Den siste avtalen som skal fordeles er nå drift av stormaskiner. Denne avtalen har Evry i dag - men flere skal være interessert. Hvem som vinner denne vil bli klart i løpet av året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.