DNB Nor satser for fullt på Vista

Storbanken kjøper Windows Vista og andre Microsoft-teknologier for 100 millioner kroner.

IT-direktør Cathrine Klouman i DNB Nor skal kjøpe Microsoft-teknologi  av Storkundedirektør Vigdis Austrheim for 100 millioner kroner over de neste tre årene.
IT-direktør Cathrine Klouman i DNB Nor skal kjøpe Microsoft-teknologi av Storkundedirektør Vigdis Austrheim for 100 millioner kroner over de neste tre årene.

Storbanken kjøper Windows Vista og andre Microsoft-teknologier for 100 millioner kroner.

Microsoft brukte lang tid på å ferdigstille Windows Vista, og de har brukt lang tid på å overbevise markedet om at tiden er inne for å ta spranget over fra Windows Xp og Windows 2000.

Nå forteller programvaregiganten at en av Norges største bedrifter, DNB Nor har bestemt seg for å satse for fullt på Vista og tilhørende produkter fra Microsoft.

DNB Nor har inngått en treårig avtale med Microsoft til en verdi av cirka 100 millioner kroner, som sørger for at hele DNB Nor-konsernet går over på Windows Vista og Office Enterprise. Avtalen inkluderer også en rekke serverprodukter.

- Denne avtalen innebærer at vi har fått fornyet tillit fra en av våre viktigste kunder og samarbeidspartnere og det er meget hyggelig, sier Vigdis Austrheim, storkundedirektør i Microsoft Norge, i en pressemelding.

DNB NOR bruker i dag programvare fra Microsoft til sine saksbehandlerløsninger, kasser, call-center, Business Intelligence og til CRM-løsninger. Med denne avtalen tar DNB Nor skrittet fra å bruke Microsoft-teknologi her og der, til å standardisere på plattformsnivå.

- Vi må sørge for at de ansattes tid blir utnyttet optimalt. Det får vi bare til hvis IT-løsningene er fleksible nok, sier Cathrine Klouman, konserndirektør for IT i DNB NOR.

Utrulling av de nye løsningene vil skje løpende, men beregnes ta noen år før alle enheter er på samme plattform.

Kundene skal også få merke overgangen.

- Når vi tilbyr kundene nye tjenester og ny funksjonalitet, som for eksempel boligvisning på mobil, budsjettkalkulator, SMS-overføring eller håndtering av rammelån i nettbanken, endrer vi også kundeatferd. Når kundene oppdager nye muligheter vil behovene deres forandre seg. Dette må vi forholde oss til og imøtekomme, og her vil et utvidet samarbeid med Microsoft kunne løfte oss, sier Klouman.

Til toppen