DNB Nor-viruset kostet mange millioner

Det blir fort dyrt når vernetiltakene svikter og alle de ansatte får virus på PC-en.

DNB Nor-viruset kostet mange millioner
Bilde:

DNB Nor hadde noen tøffe dager i mars, etter å ha blitt infisert av ormen Viking.gt. 11.000 PC-er fordelt på 190 filialer ble rammet og banken sperret de ansattes tilgang til internett frem til de fikk kontroll.

Det tok sin tid. På grunn av en feil i sikkerhetsprogramvaren fra DNB Nors hovedleverandør Norman, klarte ikke banken å få kontroll før etter mange dager. Programvaren klarte å finne og fjerne ormen når det ble kjørt et virusscan, men den klarte ikke å hindre at maskinen ble smittet på nytt.

    Les også:

Nå anslår DNB Nor at de har tapt i størrelsesorden 20 til 80 millioner kroner på sikkerhetsproblemet de opplevde i mars. Ifølge Dagens Næringsliv, skal banken ha hatt direkte utgifter på cirka 10 millioner kroner i forbindelse med oppryddningen, og i tillegg skal de ha hatt indirekte kostnader på mellom 10 og 70 millioner kroner.

Det er fortsatt uklart hvem som må plukke opp denne regningen. DNB Nor bruker EDB som driftsleverandør, og sikkerhetsprogramvare fra Norman. Ifølge Dagens Næringsliv skal Veritas legge frem resultatene av en granskning av hva som skjedde og hvordan problemet kunne bli så stort. Den vil trolig bli lagt til grunn for et eventuelt erstatningskrav.

Les mer om: