RESULTATERFINANS

DnB, Posten, Telenor og Andersen går sammen på nett

De fire store aktørene går sammen om et felles selskap for e-handelssatsingen. I første omgang satser de på en avtale med Statskjøp.

DnB, Andersen Consulting, Posten SDS og Telenor melder i en børsmelding i dag at selskapene har inngått en intensjonsavtale med sikte på å danne et felles selskap. Det nye selskapet skal være driftsansvarlig for e-handel til det norske og skandinaviske bedriftsmarkedet. Som et resultat av dette vil de fire selskapene stå bak et felles tilbud til Statskjøp om å etablere en elektronisk markedsplass for det offentlige.

Begrunnelsen for samarbeidsavtalen er at partene ser behovet for en sterk norsk aktør for å stimulere til raskere utvikling av business-to-business markedet innenfor e-handelen i Norge. De fire selskapene vil både samarbeide og operere uavhengig av hverandre i markedet, men skal uansett benytte operatørselskapet for å oppnå stordriftsfordeler.

De fire selskapene representerer ifølge meldingen selv betydelige innkjøpsvolumer.

I forbindelse med Statskjøps tilbudsrunde om å etablere en elektronisk markedsplass for det offentlige, er Telenor Bedrift AS prekvalifisert som leverandør til Statskjøp.

Gjennom intensjonsavtalen vil Telenor Bedrift AS formelt trekke sitt tilbud til Statskjøp og inngå i et felles tilbud sammen med Posten SDS og Andersen Consulting.

DnB har til nå vært underleverandør til Posten SDS og Andersen Consulting, men går nå inn som deleier i selskapet.

Partene vil informere om innholdet av denne avtalen til Statskjøp og Arbeids- og administrasjonsdepartementet. De fire selskapene er enige om å realisere driftsselskapet uavhengig av om partene blir tildelt avtalen med Statskjøp.

Intensjonsavtalen gjelder frem til begynnelsen av januar 2001 og skal innen dette tidspunkt erstattes av en endelig aksjonæravtale. Det nye driftsselskapet skal ved etableringen ha en eierstruktur med henholdsvis 28,6 prosent eierandel for både DnB, Posten SDS og Telenor samt 14,2 prosent eierandel for Andersen Consulting.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.