SIKKERHET

DNB-sikkerhetsdirektør: – Trusselbildet øker hele tiden

DNB håndterte i fjor 27 saker med et alvorlig skadepotensial for konsernet, skriver banken i sin nye trusselvurdering.

DNB har opplevd mange bedragerier og dataangrep i 2021.
DNB har opplevd mange bedragerier og dataangrep i 2021. Foto: Gorm Kallestad/NTB
25. mai 2022 - 10:04

– Det går ikke rette veien. Trusselbildet øker hele tiden, og man ser ingen stopp, eller at ting vil stabilisere seg, sier sikkerhetsdirektør Anders Hardangen i DNB til Dagens Næringsliv.

I sin nyeste trusselvurdering for 2022 beskriver banken hvordan trusselaktører prøver å komme inn i DNBs digitale infrastruktur. Både de cyberkriminelle og statlige aktører har blitt stadig sterkere og mer aktive. Cyberkriminelle grupper opererer nå med vanlige arbeidstider, ansattgoder og investeringer i utvikling og forskning.

I 2021 opplevde banken også tre hendelser der ansatte ble utsatt for fysisk vold og 29 ganger der de ble truet. Trolig er det store mørketall. Det er også en økning på 66 prosent i antall bedragerisaker, og tallet var nærmere 8400 i 2021. Særlig stor økning var det innen yrkesskadeforsikring, investeringsbedragerier og såkalte kjærlighetsbedragerier.

Sikkerhetsmyndighetene advarte mot en økning i antall dataangrep i forbindelse med julen. Det viste seg å være en svært berettiget advarsel.
Les også

Norske IT-angrep i 2021: Året endte med en bølge av løsepengevirus

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.