RESULTATERFINANS

DnB vurderer å stoppe kjempekontrakt

DnB planla å kutte egen IT-drift og inngå en kjempekontrakt med EDB eller Ergo Group. Men moms på tjenester har fått Svein Aaser til å tvile.

13. feb. 2001 - 14:11
EDB Business Partner ASA, Ergo Group ASog IBM Norge AS kjemper om en av tidenes største IT-kontrakter i Norge.

Som resten av bank- og finansnæringen ønsker DnB å fokusere på sitt hovedområde - bankdrift, og ikke datadrift. Selskapet vil spare penger og har hentet inn tilbud fra flere om å overta all IT-drift i banken.

Men det er mulig at EDB-sjef Bjørn Trondsen og andre kan glemme rekordkontrakten, for nå blir det moms på innleide IT-tjenester fra 1. juli. Dette gjør at regnestykket plutselig blir 24 prosent høyere og da kan det være at den interne IT-avdelingen ikke er så kostbar i drift likevel.


Nyhetstjenesten iMarkedet skriver i dag at DnB skal avgjøre kontrakten 18. februar. Men en kilde som deltar i prosessen forteller at DnB vurderer å stoppe hele prosessen.
- DnB-ledelsen teller på knappene, for nå er ikke regnestykket så hyggelig lenger. Avgjørelsen blir trolig sterkt forsinket mens man vurderer alternative muligheter for effektivisering eller del-outsourcing, forteller kilden.

"Ingen kommentar", gjentatt flere ganger, er den eneste kommentaren digitoday.no får fra DnBs informasjonssjef Tore Dyrdahl.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.