BEDRIFTSTEKNOLOGI

DNBs nettbank utilgjengelig igjen

Oppe etter tre timer, men må stenge på nytt. Flytteprosess skaper stadig problemer.

Nettbanken til DNB er på nytt rammet av nedetid.
Nettbanken til DNB er på nytt rammet av nedetid.
3. juli 2015 - 11:13

Oppdatert:

DNB melder at systemene fungerer som de skal. Friskmeldingen kom ved 13-tiden fredag.

Men nå tar ikke banken eller leverandøren HCL noen sjanser og stenger ned nettbanken natt til lørdag.

Følgende melding ligger ute på dnb.no fredag ettermiddag:

"De siste dagene har det dessverre vært en del utfordringer i nett- og mobilbanken vår, som følge av den store flytteprosessen vi stadig holder på med. Det er vi lei oss for – og ivrige etter å rette. Derfor tar vi ned systemene våre i natt, slik at vi kan løse problemene som har vært. Det betyr i praksis at nettbank, mobilbank, SMS-tjenester og kontofon vil være utilgjengelig fra klokken 23.45 til cirka klokken 05.00 lørdag 4. juli. Kortene dine kan du bruke som vanlig. Vi beklager til dere som ikke får gjort det dere hadde tenkt å gjøre nå, men ønsker velkommen tilbake i morgen tidlig."

Fra tidligere fredag:

Som om ikke nedetiden i går var nok, har DNB på nytt vanskeligheter med nettbanken i dag. Noen kunder skal ikke få logget seg på i det hele tatt, mens andre ikke får tilgang til kontoinformasjonen. Feilen skal ha oppstått før klokken 10.20.

Flytting

DNB har lagt ut følgende melding på Facebook:

– Hei. Nå er det dessverre en del som opplever problemer med å logge seg inn hos oss. Det er vi lei oss for, og jobber i full fart med å rette opp. Vi er midt i en stor flytteprosess som skaper noen følgefeil, men vi satser på at det snart er i orden igjen. Beklager til dere som må vente litt på oss i dag.

I forbindelse med nedetiden torsdag, som varte i flere timer, sa informasjonsdirektør Even Westerveld til digi.no at DNB ikke så bort fra at feilen hadde en sammenheng med den store flyttingen til nytt datasenter hos Green Mountain på Rennesøy og den nye leverandøren HCL.

DNB melder om innloggingsproblemer i nettbanken.
DNB melder om innloggingsproblemer i nettbanken. Bilde: Skjermbilde fra nettbanken
 

Les også: Trøbbel for DNB i flere timer 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.