BEDRIFTSTEKNOLOGI

DND: - Gi bort den siste UMTS-konsesjonen

Dataforeningens telepolitiske utvalg reagerer på at Regjeringen vil auksjonere bort den fjerde UMTS-konsesjonen for en minstepris på 200 millioner kroner. - Man burde nesten betale den operatøren som er villig til å ta den, sier utvalgets leder Jostein Torp.

16. mai 2002 - 07:57

Telepolitisk utvalg i Den Norske Dataforening sier seg fornøyd med at regjeringen i mobilmeldingen som ble lagt frem i går, går inn for å slippe til virtuelle operatører i GSM-nettet. Utvalgsleder Jostein Torp understreker imidlertid at det er nødvendig med en knallhard regulering av vilkår for å hindre at netteierne priser nettilgangen så høyt eller legger inn andre barriérer for de virtuelle operatørene.

Alt om mobilmeldingen:


- Minsteprisen på 200 millioner tilsvarer den prisen som allerede er betalt for konsesjonen av Broadband Mobile, som gikk konkurs. Rent bortsett fra at det er urimelig å ta betalt for samme vare to ganger, er det nokså illusorisk å tro at noen er villig til å betale en slik sum i dagens markedssituasjon, sier Torp, som mener dette igjen er et trekk som effektivt vil redusere sjansene for at man får en virksom konkurranse i dette markedet.

DNDs telepolitiske utvalg merker seg også at regjeringen ikke er villig til å lempe på kravene som stilles til UMTS-konsesjonærenes utbyggingstakt.

- Utbyggingsprogrammet bør justeres slik at det er i tråd med den utviklingen som skjer i terminalmarkedet. Dette er nødvendig dersom vi skal sikre oss at dette ikke blir enda et duopol hvor Telenor og NetCom er de eneste reelle aktørene, sier Torp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.