DNS-tjeneste mot nettrusler

Symantec blokkerer skadevare og uønsket innhold.

1. juni 2010 - 11:29

Norton DNS er navnet på en ny sikkerhetstjeneste fra Symantec. Tjenesten er gratis gjennom en beta-versjon som ble sluppet i dag.

I tillegg til å være en vanlig DNS-server (Domain Name Server) skal dette gi en ekstra beskyttelse mot farlig innhold på internett.

Stopper svartelistet innhold

Fordelen med Norton DNS er at serveren sjekker hvert nettsted du ønsker å besøke.

Tjenesten skal bekytte mot nettsider kjent for svindel, skadelig kode, spion-programvare, samt uønsket pornografisk og voldelig innhold.

Brukeren får beskjed i nettleseren dersom nettstedet vedkommende forsøker å besøke er definert som farlig, eller inneholder mistenkelig innhold. Denne informasjonen stammer fra Symantecs databaser. Du kan gjøre oppslag mot den samme databasen her.

Norton DNS skal ifølge Symantec være «svært rask», men du kan anta at domeneoppslag mot serverne deres er tregere enn det din lokale nettleverandør tilbyr. I praksis er det ikke sikkert du merker noen stor forskjell på surfehastigheten, så løsningen kan være verdt en nærmere kikk.

En rekke andre aktører tilbyr lignende løsninger. OpenDNS er et kjent alternativ. I desember åpnet Google en egen gratistjeneste kalt Google DNS.

DNS-tjenesten fra Symantec er en av komponentene i «Norton Everywhere», en sikkerhetspakke med tjenester som skal beskytte både for Mac-maskiner, PC-er og mobiltelefoner.

Det er lagt ut mer informasjon om løsningen, inkludert oppskrift på hvordan du setter opp tjenesten på nettstedet www.nortondns.com.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.