Dobbel skjermkapasitet med ny boks

Matrox har lanserte en boks som gjør det mulig å koble to separate skjermer på én skjermutgang.

Matrox har lanserte en boks som gjør det mulig å koble to separate skjermer på én skjermutgang.

Mange separate skjermkort er utstyrt med mer enn én utgang, noe som gjør det mulig å koble til for eksempel to skjermer og vise separate skjermbilder hver av disse. Men langt fra alle grafikkløsninger er i stand til dette. Ikke minst gjelder dette de som finnes i bærbare PC-er.

Matrox lanserte tidligere denne uken et nytt produkt som kalles DualHead2Go. Det er en liten boks som kan kobles på skjermutgangen til stasjonære eller bærbare PC-er, og som kan splitte et skrivebordsbilde i en venstre og en høyre halvdel. Samlet oppløsning for bildet kan være på 2048 x 768 eller 2560 x 1024 punkter. Løsningen krever dog programvare som kun finnes for Windows.

Nå er det heller ikke slik at DualHead2Go fungerer med alle grafikkløsninger på markedet. Langt ifra. En oversikt finnes på denne siden. Foreløpig er det bare integrerte grafikkløsninger som kan benyttes.

DualHead2Go kommer på markedet i midten av november og har en anbefalt utsalgspris på 169 dollar. Boksen veier 134 gram og måler 9,2 cm x 9,5 cm x 2,5 cm

Til toppen