MASKINVARE

Dobbel ytelse på nye smartkort

MIPS og Gemplus har kunngjort en ny smartkortprosessor og en ny smartkortarkitektur som dobler ytelsen og kapasiteten på Java-baserte smartkort.

20. feb. 2001 - 10:09
Gemplus JavaCard GemXPresso.
Gemplus JavaCard GemXPresso.

Den nye prosessoren, SmartMIPS, gjør ting som tidligere måtte fordeles på to atskilte brikker. Kryptering vil kunne kjøres dobbelt så raskt som tidligere. I tillegg vil Java-baserte applikasjoner kunne kjøres atskillig raskere, heter det i en melding fra Wall Street Journal.

MIPS Technologies og Gemplus inngikk et strategisk partnerskap i juli i fjor, nettopp med tanke på å utvikle det som nå er kunngjort. Den samme arkitekturen skulle også kunne anvendes på Microsoft-standarden Smart Card for Windows.

Gemplus kunngjør også et samarbeid med Oberthur Card Systems, Schlumberger og Sun for å lage gjensidig kompatible SIM-kort basert på JavaCard 2.1-spesifikasjonen. Samtidig kunngjøres Gemplus' eget JavaCard SIM-kort GemXplore Xpresso.

Smartkort er stadig et europeisk fenomen. Dataquest venter at markedet vil øke fra 500 millioner dollar i 1999 til 1,75 milliarder dollar i 2004.

Etter tøffe forhandlinger kom til slutt Viaplay og Telia til enighet om en ny avtale.
Les også

Viaplay og Telia er enige om ny avtale

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.