BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dobbelt løp fra Telenor

Telenor kjøper testnett for GPRS både fra Ericsson og Nokia. Teknologien vil øke hastigheten flere ganger fra dagens 9,6 kbit/s på GSM-mobilnettene når den installeres en gang til neste år.

Frode Eriksen
3. sep. 1999 - 17:08

Administrerende direktør i Nokia Norge, Finn Erik Hermansen, sier til digi.no at Telenor nok en gang har valgt å kjøre dobbelt løp, der ulike leverandører får vise hva de er gode for. For en uke siden ble det kjent at Ericsson også skal levere et testnett til Telenor, som nå starter arbeidet for alvor med denne mobilteknologien.

Spesifikasjonene i GPRS er hastigheter på opptil 170 kbit/s, men det er ikke ventet at de første tjenestene som lanseres vil ligge så mye over 40 kbit/s, for så å øke utover de nærmeste årene. Telenor har tidligere bestemt seg for å installere HSCSD til neste år som er en teknologi som gir 28,8 kbit/t over GSM-nettet.

En av fordelene med GPRS er at teknologien utgjør en del av kjernenettet i infrastrukturen til neste generasjon mobiltelefoni, UMTS, som har epesifikasjoner som viser hastigheter på opptil 2 Mbit/s.

Testingen av Nokias utstyr forventes å starte i november.

- GPRS er en effektiv plattform for nye tjenester basert på multimedia, Internett og intranett aksess, samt fjernstyring og vedlikeholds-applikasjoner. Det er viktig for Telenor Mobil å starte testing av ulike GPRS løsninger så fort som mulig, sier produktsjef i Telenor Mobil, Trond Wiborg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.