BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dobler harddisk-kapasiteten neste år

Seagate har avslørt noen av selskapets planer for det kommende året.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juni 2008 - 11:54

Flere av dagens harddiskleverandører tilbyr i dag harddisker med kapasitet på 1 terabyte. Nå forteller Bill Watkins, toppsjef i Seagate, at selskapet vil gjøre et stort sprang og tilby harddisker med 2 terabytes kapasitet i løpet av neste år. Dette skriver PCWorld.com.

Det er ikke oppgitt hvordan Seagate planlegger å gjøre dette, men det meste vil måtte komme gjennom en økning i lagringstettheten på platene. Det å øke antallet plater per harddisk vil normalt øke høyden på enheten, og det vil føre til at den ikke vil kunne settes inn i mange maskiner.

De senere år har lagringstettheten i gjennomsnitt blitt økt med mellom 30 og 40 prosent i året. De første 1 terabyte-harddiskene kom i fjor.

    Les også:

Seagate skal dessuten begynne å levere SSD-er (Solid-State Drive), det vil si lagringsenheter basert på flashminne, i løpet av neste år. Disse vil kun være rettet mot bedrifter.

- SSD-er er ikke konkurransedyktige på pris ennå, sier Watkins, men antyder at det kan bli aktuelt å tilby SSD-er til forbrukere når prisen per gigabyte blir omtrent 10 cents, noe som tilsvarer 50 øre. I dag er prisen gjerne mer enn 30 ganger høyere.

iSuppli-analytikeren Krishna Chander sier til PCWorld.com at det vil ta tre til fire år før prisen på SSD-er blir tilsvarende prisen til harddisker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.