TELEKOM

Dobler kapasiteten på Thor6

Satellitten som ble skutt opp i oktober fungerer perfekt, melder Telenor.

Thor6 har 36 Ku-transpondere for tv: 16 peker mot Norden, resten mot Sentral- og Øst-Europa. Alle er viktige markeder for Telenor.
Thor6 har 36 Ku-transpondere for tv: 16 peker mot Norden, resten mot Sentral- og Øst-Europa. Alle er viktige markeder for Telenor. Bilde: Telenor
15. des. 2009 - 14:02

Telenors satellitt Thor6 ble skutt opp fra Fransk Guyana i Sør-Amerika 29. oktober. Ifølge administrerende direktør Cato Halsaa i Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) har den nå gjennomgått all nødvendig testing i rommet, og er klar for kommersiell drift.

– Før nyttår vil Thor6 formidle tv-signaler til Norden og Øst-Europa, sier Halsaa.

Satellitten er posisjonert i 1 grad vest, og kommuniserer nå «perfekt» med Telenors kontrollsenter på Fornebu. Halsaa sier TSBc vil doble kapasiteten. Posisjonen lar satellitten nå fram til 15 millioner husstander i Norden, og Sentral- og Øst-Europa.

– 1 grad vest er en av de mest attraktive og raskest voksende posisjonene i forhold til Sentral- og Øst-Europa. Den økte kapasiteten er avgjørende for at vi skal kunne fortsette å levere tv-signaler med høy kvalitet i de nordiske landene. I tillegg er Europa for øvrig og da spesielt Sentral- og Øst-Europa svært viktige markeder for oss, sier Halsaa.

Thor6 har 36 Ku-transpondere for tv-signaler til parabol, og tilbyr også telekomtjenester. 16 av transponderne peker mot de nordiske landene: Her overtar Thor6 etter Thor III. De 20 andre transponderne vil peke mot Sentral- og Øst-Europa.

Overføringen av trafikk fra Thor III til Thor6 vil begynne så fort som mulig. TSBc regner med at dette arbeidet vil være ferdig i begynnelsen av andre kvartal 2010.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.