BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dobler USB-hastigheten

SuperSpeed USB blir enda mer super.

SuperSpeed USB Standard-A-plugg.
SuperSpeed USB Standard-A-plugg. Bilde: USB Implementers Forum, Inc.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. jan. 2013 - 10:41

USB 3.0 Promoter Group – som består av selskapene Hewlett-Packard Company, Intel Corporation, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsson og Texas Instruments – kunngjorde søndag utviklingen av en forbedring til SuperSpeed USB, som er en del av USB 3.0, som skal støtte betydelig høyere datarater enn det som støttes av SuperSpeed USB i dag.

Dette tillegget til USB 3.0-spesifikasjonen ventes å bli klart til sommeren og skal åpne for datarater på inntil 10 gigabit per sekund, noe som er dobbelt så mye som det SuperSpeed USB støtter i dag.

Utstyr som støtter den nye hastigheten, skal være bakoverkompatibelt med dagens kabler og kontakter, samt med utstyr basert på USB 2.0 og nyere.

– Dobling av SuperSpeed USB-ytelsen vil spesielt komme til nytte i forbindelse med kommende bruksområder innen USB-dokking og -lagring, sier Brad Saunders, formann for USB 3.0 Promoter Group, i en pressemelding.

– Vi ser at mer av de vanligste databehandlingsoppgavene på klientsiden kommer til å ha behov for høyere gjennomstrømning mot eksterne enheter som er koblet til av brukeren, sier Alex Peleg, sjef for Intel Architecture Group, som legger til at Intel vil støtte den kommende teknologien i selskapets produkter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.