Doblet resultat i Adobe

Programvareselskapet Adobe overrasket aksjemarkedet med gode resultater.

Programvareselskapet Adobe overrasket aksjemarkedet med gode resultater.

Adobe har avvikende regnskapsår og var torsdag ute med nye kvartalstall. Tallene var klart bedre enn analytikerne på Wall Street hadde ventet, og aksjekursen steg hele 6 prosent i den uoffisielle aksjehandelen i USA. Så langt i år har Adobe-aksjen steget hele 60 prosent i år.

Adobe så stabil etterspørselsutvikling i USA, Europa og Japan. Selskapet venter bedring i omsetningen og resultatet i det kommende første kvartal mot samme kvartal i fjor. Programvareselskapet posisjonerer seg for vekst, og planlegger å ansatte nye medarbeidere i år.

Adobes fjerde kvartals resultat steg til 83,3 millioner dollar, eller 34 cent pr. aksje, opp fra 40,1 millioner dollar, eller 17 cent pr. aksje, i samme kvartal i fjor.

Omsetningen steg hele 22 prosent til 358,6 millioner dollar.

I snitt hadde analytikerne på Wall Street ventet et resultat på 32 cent per aksje av en omsetning på 342 millioner dollar, ifølge Reuters.

Adobes ePaper-del steg hele 40 prosent i omsetning, løftet av oppgraderinger, nysalg og lisenser. Programvareselskapet har satset hardt på å kapre markedet for elektroniske dokumenter for store selskaper og myndigheter.

Salget av den nye Creative Suiten har også vært bra i kvartalet. Denne inneholder Photoshop, Illustrator, InDesign, GoLive og Acrobat inn i en design.

For selskapets første kvartal venter Adobe en omsetning på 360 millioner dollar til 380 millioner dollar og et nettoresultat på 33 cent til 36 cent. De nye estimatene til Adobe fører til at analytikerne må oppgradere sine forventninger til første kvartal.

Til toppen