DoCoMo klar med 3G i mai

Det japanske mobilselskapet DoCoMo bekreftet under den internasjonale GSM-konferansen i Cannes at selskapet vil åpne sitt nye tredjegenerasjons mobilnett etter planen i mai. Og selskapet sier at det har tilgang på terminaler.

Japanske DoCoMo er først ute med tredje generasjons mobiltelefoni, i Europa også kalt for UMTS, med planlagt lansering i mai. Senere i år kommer de to andre mobiloperatørene i Japan, KDDI og Japan Telecom etter. Årsaken til at Japan er så tidlig ute er mangel på frekvensområder for eksisterende mobiltjenester.

DoCoMo har i motsetning til andre operatører hatt sterk kontroll med mobiltelefonprodusentenes terminaler som blir solgt til selskapets kunder i Japan. Dette sikrer kontinuitet for operatøren. Derfor overrasker det egentlig ikke når selskapet allerede nå på den internasjonale GSM-konferansen i Cannes kan presentere intet mindre enn fire 3G-terminaler.

I Japan er det Tokyo som er først ute som sted for kommersiell virksomhet med tredje generasjons mobiltelefoni. Ifølge Computer Sweden heter selskapets egen 3G-terminal Foma, som etter planen skal etterfølge det mer kjente i-mode.

Terminalene som vises nå er ikke helt ferdige, men skal etter planen finnes i salg i mai for å dekke ulike behov. For japanske forbrukere ser terminalene nesten ut som dagens i-mode telefoner (eksempel på bildet). En av modellene er spesiallaget for videokommunikasjon med ekstra stor skjerm. Et eget PC-kort med 3G-telefon innbygd kommer også på markedet.

Hvem som skal produsere terminalene er ennå ikke gjort kjent. Men et godt grunnlag finnes i de vel 20 millioner i-modebrukerne, som i dag er storforbrukere av databaserte underholdningsttjenester via mobiltelefonen

Til toppen