DoCoMo på vei inn i AT&T

Det japanske mobilselskapet NTT DoCoMo skal være nær enighet med AT&T om kjøp av en andel i det amerikanske teleselskapets mobildel.

Ifølge The Wall Street Journal vil NTT DoCoMo kjøpe en minoritetspost i AT&T Wireless. Aksjeposten er på samme størrelse som den selskapet tidligere i år kjøpte i nederlandske KPN, det vil si 15 prosent, kanskje større. I så fall vil selskapet investere nærmere 100 milliarder kroner i det amerikanske mobilselskapet.

Dette er i samsvar med rapporter fra tidligere i måneden som fortalte det samme, nemlig det japanske selskapets store interesse for det amerikanske mobilmarkedet. For AT&T kan et salg til NTT DoCoMo kombineres ved at mobiltelefonidelen av selskapet skal skilles ut. Om AT&T selger 20 prosent av selskapet vil det sitte tilbake med 65 prosent eierskap i mobiltelefonidelen. Men best av alt for AT&T, selskapet blir tilført kapital ved aksjesalget, kapital som trengs for kommende omstruktureringer i selskapet, samt de amerikanske frekvensauksjonene i desember.

Dessuten vil AT&T kunne få tidlig tilgang til NTT DoCoMos mobilsuksess i-mode som nyter stor suksess i Japan, i motsetning til amerikanere som ikke er vant til å bruke mobiltelefonen til spesielt mye mer enn å snakke i.

Ingen av selskapene vil kommentere saken, men DoCoMo bekrefter at selskapet er interessert i å etablere allianser med blant annet mobilselskap. Om handelen blir utført er den ikke helt problemløs. AT&T er fra før aksjonær i NTT DoCoMos japanske konkurrent Japan Telecom sammen med British Telecom. Men sammenlignet med å få NTT med på laget er nok AT&T mer en villig til å løse akkurat det problemet.

For i tillegg til AT&T har det japanske selskapet ført parallelle forhandlinger med andre amerikanske mobilgrupperinger; SBC og Bell South. NTT DoCoMo har tidligere håpet å kunne kjøpe amerikanske VoiceStream Wireless men det var inntil selskapet i sommer ble snappet opp av Deutsche Telekom.

Til toppen