JUSS OG SAMFUNN

Dødsmesse for Internett 2

Denne helgen prøves Internett 2 ut av Universitetet i Oslo under overføringen av Mozarts "Requiem". Vestre Aker Kirke blir Norges første kirke med høyhastighets dataforbindelse ved seansen.

Hilde Nyman
21. nov. 1998 - 14:50

Kammerkoret i Vestre Aker kirke synger i kveld og i morgen kveld for hele verden. Når dirigent Karstein Ærø løfter taktstokken klokken 18:00 for å slå an tonen i Wolfgang Amadeus Mozarts Requiem - dødsmesse på norsk - kan dette også følges av interesserte som har logget seg opp på Internett.

Hele konserten overføres direkte på nettet.

Institutt for Informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo eksperimenterer med den nye generasjonen av Internett, Internett 2. Multimedia-/kommunikasjonslaben (MMCL) på IFI har etablert et eksperimentelt nett med trådløs forbindelse til Internett 2 i Oslo og Bærum, i samarbeid med Norges Forskningsråd.

Prosjektet har til hensikt å eksperimentere med nye måter å knytte seg til Internett.

Ved dette forsøket skal trådløs forbindelse med hastigheter på inntil 3 megabit i sekundet benyttes slik at de 40 sangere og 25 musikere når ut til verden.

I samarbeid med Vestre Aker kirke har MMCL montert en antenne i kirketårnet, og denne er montert uten at den kan ses fra utsiden. Antennen gjør det mulig å opprette forbindelse over lang avstand til Universitetets deltakere i eksperimentet. En konsekvens av dette, er at kirken kan bruke en høyhastighets forbindelse til et meget avansert prøvenett som eksperimenterer med fremtidens teknologi for Internett, skriver MMCL på sine hjemmesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.