BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dødt brett gjenoppstår

Massiv etterspørsel etter TouchPad får HP til å «snu».

Bilde: HP

Etterspørselen etter HPs WebOS-baserte nettbrett, TouchPad, gikk i taket etter at selskapet bestemte seg for å legge ned produktet og deretter legge ut restlageret på opphørssalg til 99 dollar stykket. Tidligere lå prisen på mellom 399 og 499 dollar.

I går kunngjorde HP at selskapet vil gjenoppta produksjonen av TouchPad i en begrenset periode, for å kunne dekke etterspørselen.

– Til tross for kunngjøringen om å stoppe produksjonen av WebOS-maskinvare, har vi besluttet å produsere en siste porsjon med TouchPad-er for å møte den uoppfylte etterspørselen. Vi vet ikke nøyaktig når disse enhetene vil bli tilgjengelige eller hvor mange vi vil få, og vi kan ikke love at vi vil ha nok til alle. Men vi vet at det i alle fall vi ta noen få uker før du kan kjøpe, heter det i kunngjøringen.

HPs WebOS-baserte nettbrett, TouchPad.
HPs WebOS-baserte nettbrett, TouchPad.

Dersom HP fortsatt skal selge disse nettbrettene til 99 dollar stykket, og alt tyder på det, vil de etter alt å dømme selges med tap for selskapet. 32 gigabyte-versjonen skal ifølge en foreløpig analyse gjort av IHS iSuppli koste 318 dollar i materialer.

Det er derfor uklart hvorfor HP gjør dette, bortsett som en siste gest til forbrukerkundene.

Informasjon om tilgjengeligheten til de nye eksemplarene, skal bli kunngjort i denne bloggen.

CyangenMod er forøvrig i ferd med å sette sammen en Android-versjon som kan kjøres på TouchPad.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.