JUSS OG SAMFUNN

Døgnfilmet studinehjem kreves stengt

Alt de sju studentjentene gjør, formidles døgnet rundt på Internett av 40 kameraer. Bygningsmyndighetene har klassifisert virksomheten som arbeidsplass og krever at den flyttes ut av boligområdet.

Eirik Rossen
15. juli 1999 - 14:56

De sju bor i et hus i Tampa i Florida kalt "Voyeur Dorm". Alle rom i huset, også toaletter, soverom og badeværelser, er overvåket døgnet rundt av til sammen 40 kameraer som formidler bildene sine til nettstedet med samme navn.

Nettstedet oppgir å ha 5000 abonnenter à 34 dollar i måneden. Abonnentene - "medlemmene" - har fritt valg mellom alle kameraene.

Jentene, i alderen 19 til 22 år, lover ikke annet enn å oppføre seg som unge kvinner flest, og ikke ta spesielle hensyn til at de kan beskues døgnet rundt. Som motytelse får de gratis kost, losji og undervisning, og en beskjeden godtgjørelse.

Naboene har klaget. Reguleringsmyndighetene i byen har avgjort at virksomheten er arbeid. Følgelig må den flytte, siden området er regulert til boligformål.

Huset drives av sexwebspesialisten Internet Entainment Group of Seattle. Selskapets advokat sier avgjørelsen vil bli anket, og at virksomheten vil fortsette selv om man skulle tape en eventuell rettssak og flytte den til et strøk regulert til næringsformål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.