Dollarfall gir prisfall hos Komplett

Den svake dollarkursen de siste månedene har ført til prisfall hos Komplett, forteller Eric Sandtrø.

Den svake dollarkursen de siste månedene har ført til prisfall hos Komplett, forteller Eric Sandtrø.

Dollarkursen har svekket seg kraftig siden i sommer. Det gjør at selskaper som Komplett kan kjøpe inn varer til en lavere pris, og tilby lavere priser til kundene.

Komplett kjøper inn varer i dollar og euro, og en svekkelse av disse valutaene medfører rimeligere innkjøp for selskapet. Siden i sommer har dollarkursen svekket seg fra rundt sju kroner per dollar til 6,37 kroner mandag formiddag. Dollarkursen er svært viktig for prisen ved innkjøp, forteller adm. dir Eric Sandtrø.

- Det meste av datautstyr blir laget i økonomier som er dollarbaserte. Når dollaren svekker seg betyr det at varene blir billigere. Vi kjøper også inn varer i euro, men mye av det vi kjøper er produsert i dollar-land, sier Sandtrø.

Rimeligere innkjøp åpner for to muligheter for Komplett: Enten kan Komplett putte hele gevinsten i egen kasse, eller selskapet kan tilby billigere varer til kundene.

- Vi kunne beholde alt selv, men konkurransen er såpass tøff i vår bransje at det alltid vil være en aktør som tilbyr lavere priser til kundene, sier Sandtrø.

Komplett er en av de aktørene som har valgt å sette ned prisen som følge av dollarkursen, ifølge Sandtrø.

- Jeg vil anslå at prisene på PC-utstyr har falt med rundt fem prosent de siste to månedene, sier han.

Men han legger til:

- På sikt vil det jevne seg ut. Vi må sikre oss i forhold til valuta. Ved en svak dollarkurs gir vi fordelen til kundene, og når dollaren blir sterkere blir det omvendt, sier han.

Den svake dollaren kan ha en effekt på omsetningen, men ikke på bunnlinjen i Komplett. Lavere priser medfører nødvendigvis lavere omsetning. Det reflekterer også noe av utfordringen til aktører som Komplett og andre: Prisene synker og det må selges stadig større volumer for å sikre lønnsomhet.

Til toppen