JUSS OG SAMFUNN

Domene-fyrster vil ikke vike

Ingen endringer er konklusjonen, etter at den norske domenemonopolisten Uninett la frem sin reviderte navnepolitikk fredag.

Morten Øverbye
15. apr. 1997 - 09:00

- Det viktigste i denne revideringen er at vi har gjort en del presiseringer av allerede gjeldende regler, sier Thomas Øhrbom til digi. Ørbom er ansvarlig for Norid, Uninetts registreringstjeneste for norske domenenavn.

Det betyr ifølge Øhrbom at det fortsatt ikke vil være tillatt å registrere varemerker under det norske toppnivådomenet. Tvert i mot må alle nå kunne legge ved et organisasjonsnummer for det navnet de søker om allerede med søknadspapirene.

- Det er en presisering av at det må være organisasjoner som må være registrert, sier Øhrbom, som holder fast ved at registreringstjenesten ikke har fått mange klager på denne praksisen.

Han sier imidlertid at denne praksisen kan bli gjennomgått i en større revidering senere i år. Da skal også Statens Teleforvaltning delta i revideringsarbeidet.

- Vi håper absolutt at de kommer på banen nå snart. Da vil vi kunne få en mer generell aksept for det som er de gjeldende reglene, sier han.

Av andre endringer som ble fremlagt fredag, er det nå åpnet for registrering av tobokstavers domenenavn. Forutsetningen er at forkortelsen ikke står på forbudslista til Uninett, og at den er en nasjonalt velkjent forkortelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.