JUSS OG SAMFUNN

Domeneadvokat: - Reglene er klare!

Bergenseren Stefan Hilt måtte betale 200.000 for å ha brukt domenenavnet playstation2.no. Advokatfullmektig Anders Wagle mener denne dommen, som er den første i Norge, bare viser at reglene er klare på dette området.

Therese Werenskiold
5. sep. 2001 - 13:46

Anders M. Wagle er advokatfullmektig i Advokatfirmaet Haavind Vislie DA og har blant annet skrevet boken "Opphavsrett i en digital verden" sammen med Magnus Ødegaard jr..

Den 20. august i år ble den første dom om retten til domenenavn avsagt i Norge. Advokatfirmaet Haavind Vislie DA ved Anders M. Wagle førte saken for Sony. Striden stod om domenet playstation2.no.

Saken ble avgjort ved at Sony vant en fullstendig seier over det norske selskapet Multimedia Import Norge som hadde registrert og benyttet domenet til blant annet å selge parallellimporterte Playstation-produkter fra Japan.Sakens utfall var langt i fra overaskende, og ikke i disharmoni med tidligere norske rettsavgjørelser, mener Wagle.

saken om domenenavnene carlsberg.no og tuborg.no

Wagle unngikk dette problemet ved å ta ut vanlig søksmål hvor det ikke er krav om sikringsgrunn. At resultatet i Playstation2-saken da ble et annet, medfører derfor på ingen måte at det er disharmoni i rettssystemet.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.