Domeneluring anker Sony-dom

Stefan Hilt, som i forrige måned ble dømt til å betale Sony 200.000 kroner for å ha brukt domenenavnet playstation2.no, har bestemt seg for å anke dommen.

Stefan Hilt, som i forrige måned ble dømt til å betale Sony 200.000 kroner for å ha brukt domenenavnet playstation2.no, har bestemt seg for å anke dommen.

Den 20. august i år ble den første dom om retten til domenenavn avsagt i Norge. Saken dreide seg om domenenavnet playstation2.no. Bergenseren Stefan Hilt (22) mener dommen inneholder en rekke feil.
Advokat Anders M. Wagle, som førte saken for Sony, mener imidlertid at reglene er klare.


I dommen fikk Sony medhold i at playstation2.no er et registrert varemerke, og derfor ikke kan brukes av Hilt, selv om han driver lovlig import av Playstation 2-produkter, skriver Bergensavisen.

Hilt mener det er feil at hans selskap, Multimedia Import, som forhandler av Sony sine produkter ikke skal få muligheten til å bruke logoer for å vise hvilke produkter de har å tilby.

Ifølge Bergensavisen stiller bergenseren seg uforstående til at retten la til grunn at hans produkter bærer dårligere kvalitet, ettersom han nettopp selger Sonys egne produkter.

I dommen står det: "...I omtalen av det enkelte produkt som selges, opplyses det ikke om de begrensninger det innebærer for bruken i Norge at produktene er importert fra Japan. Ved omtalen av noen produkter opplyses det stikkordsmessig at dette er en japansk versjon. De tiltak som er nødvendig for at produktet skal kunne nyttes i norge må forbrukeren selv finne ut av.

Retten er etter dette kommet frem til at de produkter som Multimedie Import selger er av en klart dårligere kvalitet enn de som er omfattet av varemerket..."

- Jeg mener denne påstanden var utløsende for erstatningsspørsmålet. Jeg har ikke satt Sony sitt varemerke i vanry, sier Stefan Hilt til Bergensavisen.

Saken er anket inn for Gulating lagmannsrett, og Hilt har engasjert advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Til toppen