JUSS OG SAMFUNN

Domenepirater uten rettigheter

De to svenskene som står bak "Control Alt Delete" har ingen rettigheter til et com-domen dersom et firma kan dokumentere at de har registrert nnavnet i USA. Dermed kan Robert Boström og Peter Almberg tape alle pengene de har brukt for å få registrert svenske firmanavn under com-domenene i USA.

Frode Eriksen
22. nov. 1996 - 14:00

Ifølge Svenska Dagbladet oppfordrer den svenske branskejforeningen for IT-bedrifter, SITO, alle sine medlemmer om ikke å betale for et eneste domenenavn som blir tilbudt av "Control Alt Delete".

Control Alt Delete har registrert flere svenske internettadresser under com-domenet hos den amerikanske internettmyndigheten Internic, og har tilbudt flere firma å kjøpe domenenavnet for 5000 dollar.

Tidligere i uken anmeldte det svenske advokatfirmaet Juristhuser selskapet for forbredelse til utpressing.

SITOhevder at de amerikanske reglene på dette området er klare. Om et selskap har rettigheter til et formanavn, fungerer regelverket slik at Control Alt Delete må gi fra seg sin registrering, ifølge prosjektleder Åke Sjöblom i SITO.

Derfor spiller det ingen rolle om Control Alt Delete vil levere fra seg navnene eller ikke. Navnene er registrert i USA og amerikansk lovgivning gjelder følgelig også. Derfor må Control Alt Delete uansett levere fra seg navnene til navnenes rett eier, men bare dersom varemerket er registrert i USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra