JUSS OG SAMFUNN

Domener skal bli gullgruve for miniputtstat

Kongedømmet Tonga, et lite øyrike i Polynesia, satser på at det nasjonale domeneregisteret skal bringe penger til statskassen.

Morten Øverbye
2. juli 1997 - 17:10

Ettersom stadig flere navn blir opptatt under det populære "com"-domenet, håper det lille kongedømmet Tonga å tjene penger på domeneendelsen "to".

Navn med denne endelsen fungererer nå i alle navneserverene på Internett, på samme måte som "com"-endelsen.

Til nå er flere hundre domenenavn registerert til en pris på 100 amerikanske dollar per registrering. Etter to år koster domenenavnet 50 dollar i året. Det er samme priser som det amerikanske InterNic tar for "com"-domener.

- Det er mer enn 853.000 navn som er registrert gjennom InterNic, og de mest populære navnene er allerede tatt. Denne mangelen på navn har vært frustrerende såvel for konsumenter som for internettleverandører, sier markedskonsulent Eric Lyons i Tonic Corporation til CNets News.com.

Tonic Corporation, som driver det nasjonale registeret for Tonga, eies av landets kronprins og utenriksminister, prins Tupoutoa.

Tidligere har Tonga leid ut luftrom for landsynkrone satelitter. Nå ser den ressursfattige øystaten domener som en ny inntektskilde for statskassen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.