Dominerende e-postløsning fylte 25 år

Den mest benyttede serverprogramvaren for overføring av e-post fylte 25 år denne uken.

Dominerende e-postløsning fylte 25 år

Den mest benyttede serverprogramvaren for overføring av e-post fylte 25 år denne uken.

Den 25. november 1981 startet Eric Allman, den gang student ved UC Berkeley, arbeidet med SMTP-implemteringen av det som skulle bli Sendmail, MTA-en (Mail Transfer Agent) som i dag står for leveringen av mer enn 65 prosent av all e-post globalt. Dette skriver selskapet Sendmail i en pressemelding.

SMTP står for «Simple Mail Transfer Protocol» og er i praksis blitt standarden for overføring av e-post på Internett. Sendmail var trolig den første MTA-en med støtte for SMTP.

- Når vi nå har nådd milepælen for 25 år med Internett-post gir det oss en unik mulighet til å reflektere over den enorme betydningen e-post har i livet vårt, og til å se på hva framtiden kan bringe, sier Allman.

- I 1981, da jeg utviklet den først implementeringen av Sendmail, hadde jeg ikke forestilt meg denne formen for utbredelse. Den gang var Internett basert på tillit, mens sikkerhet var noe man tenkte på senere. Framtiden avhenger for en stor del av vår mulighet til å gjenopprette kommunikasjonsformer vi kan stole på, mener Allman.

Ifølge Radicati, sendes det 130 milliarder e-postmeldinger hver dag. I USA har 88 prosent av de voksne Internett-brukerne en personlig e-postkonto, mens 46 prosent har e-posttilgang på jobben. Globalt ventes det at antallet e-postbrukere vil vokse fra 1,5 milliarder i 2003 til 2,7 milliarder i 2007, ifølge tall fra DMA.

På den negative siden er det kjent at 71 prosent av alle e-postmeldinger er spam. I 2005 ble det utført 70 milliarder katalogangrep, hvor spammere forsøker å stjele katalogdata.

Ifølge Gartner blir 90 prosent av alle virus og ormer som infiserer bedrifts-PCer, levert per e-post.

Til toppen