BEDRIFTSTEKNOLOGI

Domino-oppgradering vil støtte CORBA og DCOM

IT-administratorer verden over ergrer seg over kløften mellom CORBA og DCOM. Med sin kommende oppgradering av Domino, gjør Lotus noe med dette.

Med sin kommende oppgradering av Domino, inntar Lotus en nøytral stilling i forholdet mellom Internet Inter-ORB Protocol (IIOP)/CORBA og Component Object Model (COM)/Distributed COM verdenene innen objekt-strukturer. Dette gjøres ved at den neste versjonen av Domino støtter begge sider.

- Vi ønsker ikke å spille på én hest, det vil si å håpe på at Microsofts DCOM vil skalére og tilpasses andre plattformer, sier Ken Bisconti, direktør for strategisk markedsføring for Lotus' kommunikasjonsprodukter, til InfoWorld Electric.

- Men vi ønsker ikke bare å satse på Netscapes tilnærming heller, det vil si fjerne oss fra alt som smaker av Microsoft. Det er ikke realistisk gitt hvilke investeringer våre kunder har gjort. Du ønsker å støtte begge.

Analytikere stiller likevel spørsmål ver hvorvidt Lotus' skritt for å støtte begge strukturene er den mest effektive måten å posisjonere det Notes-sentrerte selskapet på.

- Det er er svært god strategi, men antakelig ikke en god markedsstrategi, sier Harry Fenik, visepresident ved Zona Research, til InfoWorld Electric.

- Jeg tror ikke det vil hjelpe Lotus i å komme ut av mentaliteten hvor det bare er Notes som gjelder.

Lotus utvikler nå en Domino-oppgradering med kodenavnet Maui, som ventes å bli sluppet i midten av 1998. Lotus vil komme med flere detaljer om Maui ved brukerkonferansen Lotusphere i Orlando i januar.

For tiden blir desktop-applikasjonene knyttet nærmere sammen ved hjelp av COM-objekter, mens servere heller mot CORBA og IIOP som objektstrukturer. Dette betyr at brukerne må gjøre et valg eller finne en løsning som krysser kløften.

Lotus forventer at deres web-servere vil imøtekomme flere miljøer, inkludert Java-applikasjoner som opptar en tynn klient med Domino i bakgrunnen, COM-baserte og interopererende produktivitetsapplikasjoner, samt klient/tjener-applikasjoner som bruker CORBA og objektforespørselsmeklere for å veksle objekter. Lotus vil også opprettholde sine Notes Remote Procedure Calls ved å gjøre dem om til IIOP-kall.

- Vi vil legge til mer verdi ved å integrere ustrukturert innhold, avslutter Bisconti.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.