BEDRIFTSTEKNOLOGI

Domino-oppgradering vil støtte CORBA og DCOM

IT-administratorer verden over ergrer seg over kløften mellom CORBA og DCOM. Med sin kommende oppgradering av Domino, gjør Lotus noe med dette.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 1997 - 18:33

Med sin kommende oppgradering av Domino, inntar Lotus en nøytral stilling i forholdet mellom Internet Inter-ORB Protocol (IIOP)/CORBA og Component Object Model (COM)/Distributed COM verdenene innen objekt-strukturer. Dette gjøres ved at den neste versjonen av Domino støtter begge sider.

- Vi ønsker ikke å spille på én hest, det vil si å håpe på at Microsofts DCOM vil skalére og tilpasses andre plattformer, sier Ken Bisconti, direktør for strategisk markedsføring for Lotus' kommunikasjonsprodukter, til InfoWorld Electric.

- Men vi ønsker ikke bare å satse på Netscapes tilnærming heller, det vil si fjerne oss fra alt som smaker av Microsoft. Det er ikke realistisk gitt hvilke investeringer våre kunder har gjort. Du ønsker å støtte begge.

Analytikere stiller likevel spørsmål ver hvorvidt Lotus' skritt for å støtte begge strukturene er den mest effektive måten å posisjonere det Notes-sentrerte selskapet på.

- Det er er svært god strategi, men antakelig ikke en god markedsstrategi, sier Harry Fenik, visepresident ved Zona Research, til InfoWorld Electric.

- Jeg tror ikke det vil hjelpe Lotus i å komme ut av mentaliteten hvor det bare er Notes som gjelder.

Lotus utvikler nå en Domino-oppgradering med kodenavnet Maui, som ventes å bli sluppet i midten av 1998. Lotus vil komme med flere detaljer om Maui ved brukerkonferansen Lotusphere i Orlando i januar.

For tiden blir desktop-applikasjonene knyttet nærmere sammen ved hjelp av COM-objekter, mens servere heller mot CORBA og IIOP som objektstrukturer. Dette betyr at brukerne må gjøre et valg eller finne en løsning som krysser kløften.

Lotus forventer at deres web-servere vil imøtekomme flere miljøer, inkludert Java-applikasjoner som opptar en tynn klient med Domino i bakgrunnen, COM-baserte og interopererende produktivitetsapplikasjoner, samt klient/tjener-applikasjoner som bruker CORBA og objektforespørselsmeklere for å veksle objekter. Lotus vil også opprettholde sine Notes Remote Procedure Calls ved å gjøre dem om til IIOP-kall.

- Vi vil legge til mer verdi ved å integrere ustrukturert innhold, avslutter Bisconti.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.