Dommedag, men hvilken tidssone?

Klokka er 09.32 den 9.9.99. Så langt alt vel. En fin dag, til dommedag å være. Enten er happeningen avlyst, eller så snakket Nostradamus om en annen tidssone.

Klokka er 09.32 den 9.9.99. Så langt alt vel. En fin dag, til dommedag å være. Enten er happeningen avlyst, eller så snakket Nostradamus om en annen tidssone.

Niende i niende nittini. Originalt plassert på hjemmesiden til X-stream Norge i påvente av åpningen kl 9.09 9.9.99
Niende i niende nittini. Originalt plassert på hjemmesiden til X-stream Norge i påvente av åpningen kl 9.09 9.9.99.

Det er lett å gå surr i tidssonene i en moderne nettverden. Ta britiske The X-stream Network for eksempel. De skal i dag, den 9.9.99 kl 9.09 åpne sitt gratis internettilbud for Domino-kort-entusiaster. Nå er klokken altså 9.36 (jada, tiden går), og fremdeles er det eneste du finner på hjemmesiden deres tid og dato for åpning: 9.09, 9.9.99.

Kan det tenkes at Paul Myers og co mener 9.09 Greenwich Mean Time (GMT)?

Jeg skulle ønske Swatch hadde fått gjennomslag for sitt forsøk på å lansere en ny tidsregning, Internett-tid. Hadde det ikke vært for de forbannede kosmonautene.

Tidligere betraktninger rundt den siste tidens komme i digi.no:


Well, well. 9.48. Så langt, fremdeles alt vel. Riktignok litt grått utenfor desken vår, i Pilestredet, men ikke usedvanlig på denne tiden av året. Vi har jo også vært velsignet med så vakkert vær de siste dagene.

9.51. Akk, som tiden flyr. Ny sjekk. Paul Myers & co er i gang. Gratis Internett, og hotte nyheter fra Aftenposten. Britene har innført en ny seksjon i Aftenposten-nyhetene: Konomi, kaller de den. Typisk engelskmenn og amerikanere: Oppdager de et tegn de ikke har sett før, ignorerer de det. Ignorerer de det lenge nok, kan det hende det blir borte av seg selv. Men der tar de feil. Ø-ene er nokså seiglivede i det norske folks bevissthet. Bare prøv å spørre en mann du ser på trikken om et eller annet. Svaret er nasjonaluniverselt: Øøh?

9.54. Snart time-out. Vi kan ikke sitte her å holde på ressursene lenger, i påvente av action. Kommer hærskarene og hærskarenes Gud til et sted nær deg, så send oss en mail, please.

Merk den: Haster!

10.09. Dommedag også i Greenwich nå. Kanskje det egentlig var p.m., altså kl. 21.09?

Den som lever får se.

Ha en strålende dag.

Til toppen