KORTNYTT

Dommer krever ny forklaring fra PeopleSoft

Dommeren i giftpilleprosessen krever ny forklaring fra PeopleSoft for hvorfor de avslo Oracles siste bud.

25. nov. 2004 - 08:43

Oracles giftpilleprosess mot PeopleSoft tar sikte på å hindre PeopleSofts styre og administrative ledelse fra å motarbeide en overtakelse ved å utstede et stort antall nye aksjer. Budet på 24 dollar per aksje vil i så fall øke prisen på hele selskapet langt ut over dagens 9,2 milliarder dollar. Oracle vil også at PeopleSofts ekstraordinære kundegarantier, der misfornøyde kunder kan kreve tilbakebetalt opptil mange ganger årsavgiften, skal trekkes tilbake.

Etter det opprinnelige skjemaet skulle dommeren kommet med sin kjennelse denne uka, på bakgrunn av høringer i forrige måned. Tipsene har stort sett gått på at han ikke vil pålegge PeopleSoft å trekke giftpillen.

I et overraskende utspill i går, kunngjorde dommeren, Leo Strine, at han har satt av 13. og 14. desember til nye høringer. Han sa at spesielt ville ha en forklaring fra PeopleSoft for hvorfor Oracles siste bud ble avslått, trass i at over 60 prosent av aksjene sa ja.

Budet er nå forlenget til 31. desember.

Oracle har nominert fire kandidater til de fire styreplassene som står på valg på vårens generalforsamling i PeopleSoft. Blant dem som står på valg er gründer og dagens CEO David Duffield.

Det er ikke kunngjort noen dato for møte som i fjor ble avholdt 25. mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.