JUSS OG SAMFUNN

Dommeren avgjør hva Microsoft må betale

Rettssaken mot Motorola Mobility nærmer seg slutten.

En distriktsdommer i Seattle skal avgjøre hva Microsoft skal betale Motorola Mobility for bruk av patentert teknologi.
En distriktsdommer i Seattle skal avgjøre hva Microsoft skal betale Motorola Mobility for bruk av patentert teknologi. Bilde: PantherMedia og digi.no

Microsoft og Google-eide Motorola Mobility er sterkt uenige hvor mye royalty Microsoft skal betale for å lisensiere en del standardessensielle patenter fra mobilselskapet. Patentene dreier seg om brukt i WLAN- (802.11) og video-teknologier (H.264) som benyttes av blant annet Microsofts Xbox og Surface.

Den siste uken har selskapene argumentert for hvert sitt syn i en rettssak som arrangeres ved en føderal domstol i Seattle, hvor det er dommeren som til slutt skal avgjøre hva som er en fornuftig royaltysats.

Motorola krever inntil 2,25 prosent av salgsprisen på de berørte enhetene. Ifølge Reuters dreier det seg om milliardbeløp, men Microsoft mener at én million dollar i året er passende.

Tirsdag var den siste dagens med vitneavhør. Selskapene må innen den 14. desember levere hvert sitt juridiske sammendrag. Det er ikke ventet at dommer James Robart vil komme med noen kjennelse før i 2013.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.