Dømt for innsidehandel i Microsoft

Eks-mellomleder må i fengsel.

Dømt for innsidehandel i Microsoft
Karrieren i Microsoft fikk en brå slutt da FBI sto på døra til Brian Jorgensen i fjor. Nå er 33-åringen dømt til to års fengsel for ulovlig innsidehandel. Bilde: Linkedin

Brian Jorgenson fikk i fjor sparken fra Microsoft, der han hadde misbrukt stillingen sin som betrodd mellomleder i regnskapsavdelingen for å utføre ulovlig innsidehandel.

Fredag ble den angrende synderen dømt til fengsel i to år, melder Bloomberg.

– Jeg juksa. Dette var en snarvei jeg tok for å begunstige meg selv økonomisk. Jeg overbeviste meg selv om at det var en gråsone, selv om det helt opplagt var svart/hvitt, sier den nå straffedømte mannen i en uttalelse distribuert av amerikansk påtalemyndighet.

Jorgenson slapp antakelig billig unna, forholdene tatt i betraktning. Han erklærte seg skyldig etter tiltalen. Den opprinnelige siktelsen på 35 punkter hadde en maksimal strafferamme på opptil 20 års fengsel.

Hans medsammensvorne, vennen Sean Stokke, skal ha mottatt sin dom på 18 måneder fengsel tidligere i år.

I alt skal de to kameratene ha tjent 2,4 millioner kroner på å handle aksjer basert på ennå ikke offentlig informasjon, inkludert Microsofts planlagte oppkjøp og en investering i bokhandelkjeden Barnes & Noble i 2012.

Ifølge Bloomberg forsøke de å unngå å bli oppdaget gjennom å bruke anonymiserte engangs-mobiltelefoner, såkalte «burners» og ved å begrense pengeuttak til under 10.000 dollar per gang, men uten å lykkes.

    Les også:

Les mer om: