JUSS OG SAMFUNN

Dømt for prisdiskriminering

Borgarting lagmannsrett har avvist Telenors krav om å få tilbake 16,2 millioner kroner de ble pålagt av staten å betale til TDC Norge.

Telenors hovedkontor på Fornebu.
Telenors hovedkontor på Fornebu. Foto: Marius Jørgenrud
29. okt. 2019 - 08:06 | Endret 29. okt. 2019 - 10:01

Lagmannsretten kommer dermed til samme konklusjon som Oslo tingrett kom til for ett og et halvt år siden, skriver Dagens Næringsliv.

TDC Norge klaget til staten og fikk medhold i at de hadde betalt mer for å få tilgang til Telenors nett enn konkurrenten Network Norway.

Samferdselsdepartementet støttet i 2015 et vedtak fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet om at Telenor måtte tilbakebetale overprisen til TDC for perioden 2010–2012 som følge av at selskapet hadde diskriminert mellom eksterne kjøpere av tilgang til mobilmarkedet.

DN skriver at Telenor betalte den pålagte summen på 16,2 millioner kroner til TDC, men gikk til sak for å få pengene tilbake, en sak de har nå altså har tapt i to rettsinstanser.

– Viktig dom

Direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sier i en pressemelding at det ikke er ofte saker verserer så lenge og ender i rettsapparatet.

– Når det likevel skjer, er det nyttig at retten gir viktige avklaringer som opplyser betingelsene i en bransje som består av noen få store selskaper og en rekke små utfordrere, sier hun.

– Klare spilleregler er en forutsetning på veien mot sunn konkurranse i det norske mobilmarkedet. Derfor er dommen viktig, sier Aarsæther

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.