Gottfrid Svartholm Warg (bildet), også kjent under hackeraliaset «Anakata», ble torsdag funnet skyldig i det som betegnes som den største hackersaken i Danmark. Også en medtiltalt 21-åring ble funnet skyldig etter tiltalen.
Gottfrid Svartholm Warg (bildet), også kjent under hackeraliaset «Anakata», ble torsdag funnet skyldig i det som betegnes som den største hackersaken i Danmark. Også en medtiltalt 21-åring ble funnet skyldig etter tiltalen. (Bilde: bittorrentvideo/Youtube)

Dømt skyldig i «Danmarks største hackersak»

To menn, blant dem en av grunnleggerne av nettstedet Pirate Bay, ble torsdag kjent skyldig for datainnbrudd.

København (NTB-Ritzau): To menn, blant dem en av grunnleggerne av nettstedet Pirate Bay, ble torsdag kjent skyldig for datainnbrudd i de danske politiregistrene i 2012.

Påtalemyndigheten har kalt saken «dansk histories største hackersak» og har gjennom hele rettssaken forsøkt å tegne et bilde av to farlige kriminelle, skriver avisa Politiken.

Den 30 år gamle svenske internettpiraten Gottfrid Svartholm Warg, som i sin tid var med på å starte fildelingstjenesten Pirate Bay, er funnet skyldig i hacking av statens IT-leverandør CSC og grovt hærverk. Han ble imidlertid frikjent for å «medvirke til vesentlig forstyrrelse», som han også var tiltalt for.

Den medtiltalte danske 21-åringen er funnet skyldig i medvirkning til forsøk på hacking.
Gjennom datainnbruddet skal hackerne ha fått tilgang til blant annet politiets kriminalregister, førerkortregisteret og registeret over etterlyste personer i Schengen.

Den danske og den svenske hackeren har sittet varetektsfengslet i henholdsvis 17 og 11 måneder. Begge har nektet straffskyld i saken. (©NTB)

    Les også:

Til toppen