JUSS OG SAMFUNN

Dømt skyldig i «Danmarks største hackersak»

To menn, blant dem en av grunnleggerne av nettstedet Pirate Bay, ble torsdag kjent skyldig for datainnbrudd.

Gottfrid Svartholm Warg (bildet), også kjent under hackeraliaset «Anakata», ble torsdag funnet skyldig i det som betegnes som den største hackersaken i Danmark. Også en medtiltalt 21-åring ble funnet skyldig etter tiltalen.
Gottfrid Svartholm Warg (bildet), også kjent under hackeraliaset «Anakata», ble torsdag funnet skyldig i det som betegnes som den største hackersaken i Danmark. Også en medtiltalt 21-åring ble funnet skyldig etter tiltalen. Bilde: bittorrentvideo/Youtube
NTB
30. okt. 2014 - 10:26

København (NTB-Ritzau): To menn, blant dem en av grunnleggerne av nettstedet Pirate Bay, ble torsdag kjent skyldig for datainnbrudd i de danske politiregistrene i 2012.

Påtalemyndigheten har kalt saken «dansk histories største hackersak» og har gjennom hele rettssaken forsøkt å tegne et bilde av to farlige kriminelle, skriver avisa Politiken.

Den 30 år gamle svenske internettpiraten Gottfrid Svartholm Warg, som i sin tid var med på å starte fildelingstjenesten Pirate Bay, er funnet skyldig i hacking av statens IT-leverandør CSC og grovt hærverk. Han ble imidlertid frikjent for å «medvirke til vesentlig forstyrrelse», som han også var tiltalt for.

Den medtiltalte danske 21-åringen er funnet skyldig i medvirkning til forsøk på hacking.
Gjennom datainnbruddet skal hackerne ha fått tilgang til blant annet politiets kriminalregister, førerkortregisteret og registeret over etterlyste personer i Schengen.

Den danske og den svenske hackeren har sittet varetektsfengslet i henholdsvis 17 og 11 måneder. Begge har nektet straffskyld i saken. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.