JUSS OG SAMFUNN

Dømt til å betale Telenor 100 millioner

IBM må bla opp etter feilslått dataprosjekt.

19. jan. 2010 - 14:53

IBM må betale 106 millioner kroner i erstatning til Telenor. Det slår Oslo tingrett fast i en fersk dom, ifølge NTB og Dagensit.no.

Tvisten mellom partene har bakgrunn i et digert prosjekt der IBM skulle modernisere telekjempens IT-systemer.

Da kontrakten ble inngått i 2004, var det regnet som landets største IT-kontrakt med en verdi på til sammen to millarder kroner. Totalt dreide det seg om inntil 6.300 servere fra EDB og nærmere 1.700 servere fra Telenor.

Partene røk uklare og prosjektet ble etter hvert kraftig forsinket. Leveranser uteble og til slutt gikk Telenor til erstatningssøksmål og krevet 266 millioner kroner fra IBM. IBM svarte på sin side med å kreve 29,4 millioner kroner av Telenor.

Saken har vært advokatmat i flere år, og i fjor høst kom saken opp i Oslo tingrett.

Nå foreligger dommen, som gir Telenor medhold. IBM nådde ikke frem med sitt syn, at det var snakk om forsinkelser og ikke mangler, ifølge NTB.

Telenor uttrykker glede for å ha vunnet saken. Til dagensit.no sier selskapet at dommen peker på at de gjorde rett ved å stanse prosjektet.

Likevel har retten fastsatt et langt lavere erstatningsbeløp enn det Telenor krevde. Det skyldes blant annet at dommen slår fast en høyere gjenbruksverdi av prosjektleveransen enn det Telenor la til grunn.

IBM sier seg ikke ferdig med denne saken, og kommer etter en tid med følgende korte kommentar til digi.no:

- IBM er uenig i dommen, og er forberedt på å anke.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.