JUSS OG SAMFUNN

Dømt til erstatning

Tidligere leder etablerte konkurrent. Nå må Nextbrigde betale erstatning.

Lars Rinnan og Nextbrigde må betale erstatning til Umoe Consulting.
Lars Rinnan og Nextbrigde må betale erstatning til Umoe Consulting.
29. nov. 2011 - 11:46

Lars Rinnan var administrerende direktør i Umoe Consulting fra 2006 til 2009, men startet i fjor et konsulentselskap innen beslutningsstøtte under navnet Nextbrigde.

To ledende ansatte fra Umoe Consulting var med på etableringen, og til digi.no ble det ved lanseringen av det nye selskapet opplyst at de hadde rekrutterte ni ansatte fra nettopp Umoe Consulting.

Dette reagerte Umoe Consulting på og stevnet de to lendende ansatte samt Nextbrigde inn for retten.

Nylig falt dommen i Umoe Consultings favør. Umoe fikk medhold i alle sine påstander, og ble tilkjent erstatning, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Dette er en prinsipielt viktig sak. Den markerer at ansatte har lojalitetsplikt, samt at selskaper som konkurrerer skal følge spillereglene, sier administrerende direktør i Umoe Consulting AS, Torodd Tomte Knutsen i en pressemelding.

Les hva Lars Rinnan skriver til digi.no om dommen her:
– Skyldes en SMS

Nextbrigde og de to ledende ansatte må ut med 1,5 millioner kroner i erstatning, samt at Umoe Consulting får dekket sine saksomkostninger med 900.000 kroner.

– Vi mener at erstatningen er satt for lavt, men er likevel fornøyd med å ha fått medhold i en prinsipielt viktig dom for konsulentbransjen, sier Tomte Knudsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.