FORBRUKERTEKNOLOGI

- «Don't be evil» er pissprat

Steve Jobs langer ut mot Google og Adobe.

Forholdet mellom Apple og Google er ikke lenger hva det var. Steve Jobs langer nå ut mot konkurrenten.
Forholdet mellom Apple og Google er ikke lenger hva det var. Steve Jobs langer nå ut mot konkurrenten. Bilde: Per Ervland
1. feb. 2010 - 09:22

Apples toppsjef sparte ikke på kruttet da han omtalte to av selskapets konkurrenter under et møte med egne ansatte i forrige uke.

Både Google og Adobe fikk gjennomgå, ifølge flere amerikanske medier.

- «Don't be evil»-mantraet er pissprat, sa Steve Jobs ifølge Wired.

Ulike kilder er noe uenige om nøyaktig hvordan Jobs ordla seg. En hevder Apple-sjefen brukte uttrykket «bullshit», mens andre mener Apple-sjefen sa «a load of crap» i sammenhengen.

Det «å ikke være ond» er Googles selvpålagte motto, som ifølge selskapet gjennomsyrer alt de gjør. Søkegiganten vet mer om nettbrukere enn noen andre, noe mange har latt seg bekymre over. Mottoet er sammen med en rekke tiltak deres måte å forsikre oss om at de er redelige i omgangen med brukernes personvern.

Forholdet mellom Google og Apple var i mange år svært gemyttelig. Lenge delte selskapene flere styremedlemmer. Amerikansk lov tillater imidlertid ikke dette hvis det hindrer konkurranse, og over tid har Apple og Google beveget seg inn på hverandres områder.

- De begynte med mobiltelefoner. Google ønsker utvilsomt å ta knekken på iPhone. Men vi kommer ikke til å la dem gjøre det, mente Jobs.

Det andre temaet for dagen skal ha vært Adobe. Mange har etterlyst støtte for deres Flash-format på iPhone eller Apples nye iPad. Men den ballen la Jobs død.

- Apple vil ikke støtte Flash. Det har for mange feil. De fleste ganger en Mac krasjer, så skyldes det Flash. Ingen kommer til å bruke Flash i fremtiden. I stedet vil HTML5 overta, sa han ifølge Wired.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.