Donald Duck-hacker feilaktig beskyldt for internettkrig

FBI trodde at "Coolio", en 17-år ung datafrik fra New Hampshire sto bak Denial of Service-angrepene på diverse store amerikanske nettsteder. Deretter ble gutten arrestert - for å legge igjen en doputgave av Donald Duck og klubbsangen til Mikke Mus på en anti-narkotika-tjeneste.

FBI trodde at "Coolio", en 17-år ung datafrik fra New Hampshire sto bak Denial of Service-angrepene på diverse store amerikanske nettsteder. Deretter ble gutten arrestert - for å legge igjen en doputgave av Donald Duck og klubbsangen til Mikke Mus på en anti-narkotika-tjeneste.

FBI ringet inn hackeren Coolio i sammenheng med Denial of Service-angrepene mot blant annet Yahoo! og eBay i februar. Etter hvert viste det seg Coolio ikke ville bli tiltalt for disse angrepene, men derimot for et par andre tilfeller av vandalisme på nettet.

Blant annet skal Coolio ha lagt igjen teksten til Mikke Mus-klubbsangen sammen med et bilde av Donald Duck med en sprøyte i armen på sidene til den amerikanske anti-narkotika organisasjonen D.A.R.Es nettsider. De hackede sidene kan du se her:Donald Duck med sprøyte

Coolio hadde gjort to angrep mot D.A.R.E-sidene i desember 1999 hvorav den første slo fast at : "Drugs are excellent" og den andre postet Donald Duck og Mikke Mus som sentrale elementer. Han bekreftet dette i et intervju med ABCNews som tilfeldigvis eies av Donald-opphavet Walt Disney.

Coolio, eller Dennis M. Moran som han egentlig heter, skrøt av dette på chat-sider (IRC) overfor sine venner, og det var slik FBI kom på sporet av ungdommen fra New Hampshire i Calfornia.17-åringen har brukt datamaskin siden han var fire år og bruker 12 timer daglig på Internett og i et intervju med ABC sier han at han gjorde dette for å spøke.

Onsdag i forrige uke ble "spøkefuglen" arrestert av FBI. Siktelsen var at han hadde brutt seg inn i datasystemet til D.A.R.E. Han er tiltalt for begge innbruddene og risikerer opp til 15 års fengsel for hvert innbrudd, melder CNN. Han ble løslatt mot å betale en kausjon på 5.000 amerikanske dollar.

FBI sitter med logger som viser at Moran skrøt av, eller i alle fall ikke benektet delaktighet i DoS-angrepene på diverse pratekanaler på nettet. Men kilder i FBI hevder at det ikke finnes beviser for at han har noe med angrepene å gjøre, og han derfor ikke er siktet for dette..

Moran innrømmer i intervjuet at han tidligere har utført DoS-angrep, og at han fortsatt betrakter seg selv som en hacker.

Coolio er et populært kallenavn, eller 'nick' på nettet, og etterforskere forhørte i forrige uke en annen Coolio i California, ettersom nick-et har kommet i fokus.

Flere nyhetssider på nettet har forvekslet de to Coolio-ene, og det er heller ingen som vet om noen av dem virkelig var involvert da en 'Coolio' hacket RSA Security sine sider i februar.
Les om DoS-angrepene på digi.no:
FBI sliter med å finne vandaler
Vend den andre skjermen til
Jahuu! Låsesmed vil fikse døra for Yahoo!
Angrepet på Yahoo! & Co blir neppe oppklart
Gamle triks gav ny internett-krig
Teknisk knockout på Yahoo!Til toppen