UTVIKLING

Døper om Flash-verktøy og anbefaler HTML5

Men støtten for Flash-innhold forsvinner ikke med det første.

Adobe Animate CC er det nye navnet på Flash Professional-verktøyet.
Adobe Animate CC er det nye navnet på Flash Professional-verktøyet. Bilde: Adobe/Youtube
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2015 - 09:45

Adobe kunngjorde denne uken at den neste utgave av selskapet Flash Professional-verktøy har blitt døpt om til Animate CC. Samtidig tar selskapet til orde for bruk av webstandarder som HTML5 og WebGL.

– Flash har spilt en ledende rolle i å bringe nye muligheter til weben. Fra lyd og animasjon, til interaktivitet og video, Flash har bidratt til å skyve weben framover, skriver selskapet.

Modenhet

– I dag har åpne standarder som HTML5 modnet og tilbyr mange av de mulighetene Flash innledet, heter det i et blogginnlegg. Samtidig skriver selskapet at Flash fortsetter å bli brukt på visse områder, som i webbaserte spill og avansert video, hvor de åpne standardene kanskje ikke har rukket å bli like modne.

– På grunn av framveksten til HTML5 og etterspørselen etter animasjoner som utnytter webstandarder, har vi de siste årene fullstendig skrevet om verktøyet [Flash Professional, journ. anm] for å bygge inn støtte for HTML5 Canvas og WebGL. For mer nøyaktig å representere verktøyets posisjon som et ledende animasjonsverktøy for blant annet weben, vil Flash Professional døpes om til Adobe Animate CC, fra og med den neste utgivelsen i begynnelsen av 2016, skriver selskapet i et separat blogginnlegg, som også nevner en del av nyhetene i det kommende verktøyet.

Økt bruk av smartmobiler og nettbrett uten støtte for Adobe Flash, har bidratt til denne utviklingen. Men også på andre enheter har det lenge vært en viss motstand mot Flash, blant annet på grunn av sikkerhetsproblemer og høy ressursbruk.

Nyheten får ingen betydning for produktet de fleste forbinner med Flash, nemlig nettleser-pluginen Flash Player. Tvert imot kunngjorde Adobe denne uken blant et samarbeid med Facebook for å sikre at Flash-baserte spill i Facebook skal kunne kjøres pålitelig og sikkert. Det innbærer blant annet at Facebook skal varsle Adobe sikkerhetsrelaterte problemer som Adobe kan bruke til å forbedre Flash Player.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.