Doro med «verdens enkleste» mobil

Doro lanserte i dag en mobiltelefon spesielt rettet mot eldre og funksjonshemmede.

Doro med «verdens enkleste» mobil

Doro hevder at selskapets nye produkt, HandlePlus 324gsm, skal være verdens enkleste mobiltelefon. I disse teknologi-orienterte dager høres det kanskje ikke ut som noe godt salgsargument, men mobiltelefonen er da heller ikke rettet mot vanlige brukere.

Derimot er den utviklet for å gjøre det enklere for mennesker med nedsatt finmotorikk eller dårlig hukommelse å ringe med mobiltelefon. De fleste av dagens mobiltelefoner har små taster og omfattende menysystemer, noe som kan gjøre det vanskelig for mange å finne fram til riktig nummer å ringe.

Den nye mobilen til Doro har bare sju taster, hvorav fem kan forhåndsprogrammeres til i ringe utvalgte nummer. Forhåndsprogrammeringen kan gjøres ved kjøp eller ved at SIM-kortet midlertidig flyttes over i en annen mobiltelefon hvor oppføringene så legges inn.

Mobilen har høyttaler- og vibrasjonsfunksjoner og leveres med høretelefoner og nakkestropp. Den veier 60 gram og leveres med en rekke ulike ringetoner innen frekvensområdet 700 til 2000 Hz.

Standbytiden er på inntil 100 timer, mens taletiden er oppgitt til å være inntil tre timer.

Doro HandlePlus 324gsm

Mobilen vil selges via spesialforhandlere som retter seg mot eldre eller andre med funksjonsnedsettelser. Prisen vil ligge på omtrent tusen kroner.

Mobilen er ikke bundet til noen bestemt operatør.