KARRIERE

Dotcom-død ga ny fagforening

Med unntak av grafikere fantes det for et års tid siden knapt en IT-ansatt som kunne tenke seg å være LO-organisert. Børsstup, dotcom-død, digitale konkurser og masseoppsigelser har imidlertid fått IKT-bransjen på andre tanker.

14. jan. 2002 - 14:32

I dag gikk Digital fagforening "på lufta" - et nytt LO-forbund som har ambisjoner om å kapre webdesignere, Mac-ere, skjermdesignere, multimediautviklere og andre IKT-ansatte til fagforeningslivet. Fagforeningen er underlagt Norsk Grafisk Forbund, som ser på dagens lansering som en stor begivenhet.

- Ryktene om vår snarlige død er overdrevet. Dette viser at vi har stor tro på framtida, og det er vår ambisjon at Norsk Grafisk Forbund skal spille en sentral rolle også i det moderne informasjonssamfunnet, sier forbundsleder Roger Andersen.

Han håper å få nærmere 3000 medlemmer tilknyttet Digital fagforening i løpet av et par-tre år.

- Da vil vi være fornøyde, sier Andersen.

Og det kan en jo forstå ettersom Norsk Grafisk Forbund vil få sin del av medlemsavgiften på 375 kroner per medlem per måned. Dersom målet om 3000 fullt betalende medlemmer nås, betyr det i beste fall en merinntekt for LO på inntil 13,5 millioner kroner i året. Det er altså gode utsikter for at LO-forbundet raskt tjener tilbake de to millioner kronene som er satt av til det to-årige prøveprosjektet

Prosjektleder Benedikte Sterner i Digital fagforening mener det avgjørende for det nye forbundet er at man kan dokumentere synlige fordeler tilknyttet et eventuelt medlemsskap.

- Det du får er bl.a. juridisk bistand knyttet til arbeidsforholdet, rådgivning og kompetanseoverføring, forsikringer og stønadsordninger, deriblant stipend til etter- og videreutdanning, forteller Sterner.

Det er MySoft som står bak fagforbundets websider, som er utviklet på Oracle Application Server.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.