KARRIERE

Dotcom-jobb lønnes med gratis lunsj

Tidligere lokket man med feite lønninger og opsjoner. Nå loves det gratis gratis lunsj.

28. mai 2002 - 11:41

Da dotcom-bølgen nådde toppen var det ikke grenser for hvor mye man verdsatte sine medarbeidere med høye lønninger og andre former for premiering, som bonus, aksjeandeler og aksjeopsjoner.

Det begynner å bli lenge siden.

En av de overlevende dotcom-virksomhetene er den svenske auksjonstjenesten Tradera.com som i sin tid kjøpte en konkurrent fra norske SOL.

Ifølge Resume er Tradera i dag ute etter webdesignere som kan ta i et tak, uten å få spesielt mye betalt for jobben. Den svenske medieavisen minner om det noe svarte humorbildet som dukket opp for ett år siden ved innledningen til nedturen: bildet var av en uteligger med plakaten "Will code HTML for food". Resume.se mener at virkeligheten nå overgår humoren.

Tradera lokker unge, nyutdannede designere med gratis fór i en startfase, og muligheten for å bygge opp sin egen portefølje - pluss få med en anbefaling fra arbeidsgiveren på veien.

Markedssjef Daniel Larsson sier til Resume.se at teksten i utlysningen var myntet på unge folk som var interessert i en jobb som praktikant i selskapet. Auksjonstjenesten vil absolutt betale tradisjonell lønn hvis det blir snakk om en fulltidsjobb, presiserer han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.