Dotcom-juveniler søker erfaren leder

Det norske selskapet Idium, som eier og driver nettstedene BruktPC.com, Portalen.no og 4vegger.no, er på jakt etter en ansvarlig person som kan skaffe mer trafikk og gode alliansepartnere.

Tor Magnus Koflaath (22), fungerer i dag som daglig leder for Idium AS. Selskapet eier og driver de tre nettstedene Portalen.no, BruktPC.com og 4vegger.no, og har utviklet publiseringsverktøyet Idium Konsoll.

Portalen.no har nå 10.000 registrerte brukere med epost. Epost tjenesten er, ifølge Koflaath, svært populær, og drives etter samme prinsipp som NamePlanet. Portalen har flere hundre domenenavn som brukerne kan velge mellom. Trafikken er jevnt økende, og ligger nå på omlag en halv million sidevisninger i måneden.

- BruktPC.com er det største bruktmarkedet for datautstyr, sier Koflaath, som mener at alt som blir lagt ut for salg på dette nettstedet faktisk blir solgt. - Her er det ikke trafikken som er det viktigste, men hvis jeg absolutt må oppgi et tall, så ligger det rundt 300.000 sidevisninger i måneden.

Siste skudd på Idium-stammen er nettstedet 4vegger, som satser spesielt på rubrikkannonser for utleiemarkedet. 4vegger ble lansert for et par uker siden, og allerede nå er trafikken godt i gang og det blir lagt inn nye annonser hele tiden.

- Vi har en dedikert person som jobber med nettstedet. Det skal bli et eget AS etter hvert, forteller Koflaath.

Idium har også utviklet et publiseringsverktøy som er kalt Idium Konsoll. Det er dette som på kort sikt skal være selskapets hovedinntektskilde. På lang sikt mener Koflaath at nettstedene vil stå for størstedelen av inntjeningen.

Selskapet har nå åtte ansatte og fem av disse er programmerere. Så er også den tekniske løsningen til nettstedene noe av det som fungerer best.

Nå ser Idium seg om etter en daglig leder som i første omgang skal jobbe med alliansebygging slik at nettstedene får mer trafikk. Samtidig skal det tilrettelegges for salg av publiseringsverktøyet via ulike forhandlere.

- Vedkommende må ha bransjeerfaring. Det kan ikke være noen som kommer rett fra "den gamle industrien". Det må være en erfaren type, men ikke en veldig gammel en. Vi har flat struktur og et lite miljø, så vi må ha en som passer inn, sier Koflaath og legger til at den nye lederen bør være mer ansvarlig enn de som er ansatt i Idium i dag.

For å kunne opptre som en konkurransedyktig og attraktiv arbeidsgiver mener Koflaath det er viktig å tilby eierskap i form av aksjer og opsjoner, samt bonusordninger i tillegg til fast lønn.

Stillingsannonsen er plassert i et så tradisjonelt medium som Aftenpostens papirutgave. - Det var ren magefølelse som gjorde at jeg valgte dette, sier Koflaath. - Det dreier seg tross alt om en lederstilling...

Mer om Idiums nettsteder:


Portalen.no pusser opp
Lag din egen portal på portalen.no
Eiendomsmarkedet: David mot Goliat

Til toppen