Dotcom-versting advarer mot nett-video

Henry Blodget huset opp dotcom-bølgen, men nå advarer han mot alle videotjenestene.

Dotcom-versting advarer mot nett-video

Henry Blodget huset opp dotcom-bølgen, men nå advarer han mot alle videotjenestene.

Analytiker Henry Blodget stod i spissen da meglerhusene pisket opp kursene og stemningen rundt mange dotcom-bobler. Og i etterkant bar det utfor når det ble avslørt at han hadde anbefalt mange aksjer han selv ikke trodde på. Da søksmålene kom, fikk Blodget fyken.

Men Blodget er tilbake og deler nå ut noen råd helt gratis. På nettstedet Silicon Alley har Blodget skrevet en interessant analyse av det som har vært en ny, dotcom-aktig bølge i internett-bransjen de siste årene.

Alt for mange har satset på video - og selv de største sliter med å tjene penger, påpeker Blodget.

Problemet med video, mener Blodget, er at det er så båndbredde-krevende at man ikke får noen særlige storskala-fordeler. Kostandene stiger nesten like fort som antallet brukere og dermed må du være blant de aller største skal du tjene penger. Ellers må du være et TV-selskap med kjent og godt video-materiale som du kan ta deg betalt for.

Blodget sammenligner video med kostandene for å drive nettsteder som sprer tekst og bilder, noe som er mye billigere og dermed kan gi mye bedre fortjeneste.

Dotcom-sjefen spår derfor at de aller fleste video-streamingselskapene vil gå konkurs og advarer derfor investorer om å kaste seg på bølgen.

Her kan du lese hele Blodgets analyse.

Til toppen