RESULTATERFINANS

Dottete om "Microsofts dottete strategi"

Egroups Hans Arne Krognes reagerer på Arild Haraldsens kommentar i digitoday.no mandag "Microsofts dottete strategi". I den grad en artikkel skal publiseres fritt til alle, må det kunne forventes at innholdet ikke består av usannheter eller argumenter som har til hensikt å tåkeleggevirkeligheten, skriver Krognes i dette leserinnlegget.

Digitoday Vaktsjef
5. sep. 2000 - 11:20

"

Jeg har et par kommentarer til artikkelen Microsofts "dottete" strategi.

Setningen "[...]Denne teknologien utvikles av et konsortium (World Wide Web Consortium) som består av alle Microsofts konkurrenter" kunne med hell vært uttrykt klarere. Fakta er at Microsoft selv er medlem av konsortiet, samt flere av Microsofts samarbeidspartnere. Listen over medlemmer kan dere finne her.

Videre vil jeg referere til Petter Murray-Rust fra University of Nottingham. Han hadde en forelesning på SGML brukergruppe-konferansen XML Norge 99 og sa følgende: " Seriøse aktører har interesse av standardisering/harmonisering. Disse aktørene har gått sammen i World Wide Web Consortium og med denne organisasjonen har vi fått et leverandøruavhengig industriforum som kan drive fram utvikling på WWW. XML som et W3C-produkt er på denne måten skapt av et samlet WWW-fellesskap".

Dette må vel bety at personer som arbeider dedikert med denne teknologien, har en annen forståelse av virkeligheten enn forfatteren har. Kort oppsummering av innlegget til Mr. Murray-Rust kan du finne på denne linken.

Utover dette har jeg en liten kommentar til påstanden "Det er en overordnet målsetting å unngå det som skjedde med Java. Microsoft lisensierte Java fra SUN, videreutviklet det tilpasset egen plattform, og utnyttet sin markedsdominans til å lage noe som ikke harmoniserer fullt ut med standard-versjonen av Java."

Ja, det er faktisk viktig at man unngår det som skjedde med Java! Nemlig at SUN ikke var villig til å standardisere produktet under en standardiseringsorganisasjon. Artikkelen fra nettnytt synes jeg er noe mer nyansert i forhold til JAVA historien - se saken her.

Hilsen Hans Arne Krognes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.