DoubleClick med oppsigelser

Nettreklameselskapet DoubleClick sier opp 150 ansatte, omtrent 10 prosent, av arbeidsstyrken. Dette er første gang selskapet sier opp folk, og signaliserer mindre vekst i nettannonsemarkedet.

DoubleClick sier opp et sted mellom 150 og 170 ansatte, eller under 10 prosent. Dette er første gang DoubleClick sier opp ansatte i den fire år lange historien til selskapet.

Dette kommer samtidig som det er varslet en nedgang i nettannonsemarkedet, skriver Wall Street Journal.

Det amerikanske selskapet sier at dette ikke innebærer noen dramatikk, siden antall ansatte etter kuttene vil være omtrent det samme som for et halvt år siden. DoubleClick har omtrent 2,100 ansatte omkring i hele verden.

Analytikere som følger selskapet var ukjent med oppsigelsene, og sa dette var uventet. Men de er ikke i sjokk. Analytikerne har lenge sett en nedkjøling av annonsemarkedet på nettet, som en naturlig konsekvens av at flere dotcom-selskaper har lagt inn årene og at markedsføringsbudsjettene har skrumpet inn den siste tiden.

Oppsigelsene kommer altså som en naturlig følge av denne nedkjølingen. Også konkurrentene til DoubleClick har sagt opp ansatte den siste tiden, melder Wall Street Journal.

Ifølge sjefen i DoubleClick Norge, Jan Grønbech, blir ikke den norske virksomheten berørt av oppsigelsene.

Til toppen