JUSS OG SAMFUNN

DoubleClick sikler på ny konkurrent

DoubleClick fortsetter drømmen om verdensherredømme blant annonsenettverkene. Nå vil DoubleClick gjerne feste grepet om Real Medias annonsestyringssystem, OpenAdStream.

3. okt. 2001 - 12:49
DoubleClickReal Media

Infostream ASP ASOpenAdStreamdigi.no

Nå skriver InternetNews at DoubleClick skal være i samtaler om å overta annonsesystemet for en ukjent sum. Avtalen kan bli klar allerede denne uken, men ingen av partene ønsker å kommentere opplysningene.

Real Media er eid av sveitsiske PubliGroupe og så sent som i september bestemte eierne og Real Media selv å redusere ambisjonene fra å være et fullverdig annonsenettverk til kun å drive teknologisalg. PubliGroup hadde gått på en finansiell smell i siste kvartal og trengte å skjære ned på kostnader innen online-virksomheten sin, skriver InternetNews.

I Norge har Real Media aldri klart å etablere en mediesalgsvirksomhet, selv om det opprinnelig var meningen da nettbransjen var inne i lysere tider. Allerede den gang kom det signaler om at Real Media var på vei ut av bransjen for mediesalg..

Går avtalen i boks betyr det at DoubleClick har sikret seg teknologien til to viktige konkurrenter i løpet av et halvt år. I vår kjøpte DC opp Connect, systemet som 24/7 kontrollerte. I sommer klarte DC å sikre seg NetGravity og inkorporerte det i sitt eget DART-system.


CMGIEngage


I august i år meldte CMGI at de droppet mediasalget for kun å selge annnonseteknologien sin.


Innen salg av Internett-reklame gjennom nettverk er imidlertid DoubleClick i realiteten den eneste av de store internasjonale aktørene som er igjen etter at 24/7 trakk seg ut av Europa.

Tyske, børsnoterte AdLINK Internet Media selger i nettverk, men med hovedfokus på det europeiske markedet. Også Ad Pepper har sitt europeiske nettverk, mens svenskbaserte TradeDoubler, som rendyrker en litt annen forretningsmodell basert på partnerskap, provisjoner og resultatbasert betaling, i dag befinner seg i 12 land.

I Norge har Dayrates store ambisjoner om å bli en sterk europeisk aktør, mens Aftenpostens PrimeTime.net har satt seg som mål å bli den største nasjonale salgsaktøren for de etablerte papiravisene på Internett.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.