AVTALER & KONTRAKTER

Dow Jones meldte at Google kjøper Apple for 9 milliarder dollar

Giganttabbe fra det amerikanske analyseselskapet.

Dow Jones meldte ved en feil at Google hadde kjøpt Apple.
Dow Jones meldte ved en feil at Google hadde kjøpt Apple. Bilde: Skjermbilde fra Twitter (@trader_53)

Tirsdag ettermiddag norsk tid sendte analyseselskapet Dow Jones ut en rekke meldinger om at Google kjøper Apple for 9 milliarder dollar – rundt 71 milliarder norske kroner. Det skriver nettstedet 9to5Mac.

Meldingene stemte imidlertid ikke, og skyldtes ifølge Dow Jones en «teknisk feil». 

Apples aksjekurs gikk i en kort periode opp med rundt to dollar, til 158 dollar per aksje, men returnerte raskt til det normale. 

Skal ha vært Steve Jobs' vilje

I den ene meldingen som ble sendt ut skrev Dow Jones at Larry Page i Google skal ha hatt hemmelige samtaler med nå avdøde Steve Jobs i 2010, og ha blitt enige om en avtale.

Googles oppkjøp av Apple skal ha blitt annonsert da Jobs' testamente ble lest opp. Ifølge «avtalen» skal hver Google-aksjonær få ni Apple-aksjer hver – og Google vil flytte inn i «Apples fancy hovedkvarter». Google-ansatte skal ha svart «Yay», ifølge meldingen fra Dow Jones.

Hele historien virket med andre ord ganske usannsynlig, og det var den da altså også.

I en melding til 9to5mac skriver Dow Jones at meldingene ble publisert på grunn av en teknisk feil, og at de nå er fjernet. Senere sendte selskapet en melding til Techcrunch der de skriver at det var snakk om at testmateriale ble sendt ut ved en feil, og at de nå har satt igang en gjennomgang av interne rutiner.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.